5 June 2014

Laptop εναντίον tablet

By: Mixalis Tags: 0 σχόλια

Ένα δίλημμα αγοράς για πάρα πολλούς χρήστες. Φαινομενικά μοιάζει με το αντίστοιχο desktop ή laptop αλλά δεν είναι καθόλου έτσι.

Έχουν διαφορετικό γκρουπ που απευθύνονται αλλά γενικά κάνουν τις ίδιες εργασίες. Προσωπικά θα αγόραζα ένα καλό tablet με 2-3 απαραίτητα αξεσουάρ.
Να πούμε ότι για να εργάζεται κανείς χρειάζεται σχεδόν αποκλειστικά desktop. Τα laptop αν και είχαν παρόμοια επεξεργαστική ισχύ τελικά δεν κατάφεραν να τα υποσκελίσουν λόγω της φορητότητας.

Άρα για σοβαρή και άνετη εργασία --> desktop

Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να περιηγηθούμε στο ίντερνετ ενώ βρισκόμαστε εκτός πόλης;
Να δούμε μια ταινία ενώ ταξιδεύουμε;
Να επεξεργαστούμε ένα κείμενο εκτός γραφείου με άνεση;

Το tablet αρκεί. Ας δούμε γιατί:

1. Η φορητότητα σίγουρα είναι ένα ατού. Ένα απλό στις 7 ' χωράει ακόμα και σε τσέπη.
2. Η οθόνη δεν είναι τόσο μικρή όσο του κινητού και γενικά άνετα βλέπει κανείς.
3. Μπαταρία. Θα κρατήσει πολύ περισσότερο από ένα laptop. Όχι απλά περισσότερο, σχεδόν τριπλάσιο χρόνο.
4. Με τα κατάλληλα περιφερειακά γίνεται ακόμα πιο εύκολη η επεξεργασία κειμένου και το σερφάρισμα. Μια θήκη με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και ένα ασύρματο ποντίκι δίνουν την αίσθηση του "desktop"

Συνεπώς, αν εξαιρέσουμε την μεγαλύτερη οθόνη του laptop (και τη μικρή ολική άνεση), δεν υπάρχει άλλο προτέρημα έναντι του tablet. Ειδικά υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για "υποκατάστατο" κι όχι για αντικαταστάτη του desktop το tablet είναι ξεκάθαρος νικητής.

Τελειώνοντας, μία παγίδα που πρέπει να αποφύγουμε. Δεν αγοράζουμε φθηνό tablet. Το επεξεργαζόμαστε και παίρνουμε κάτι ποιοτικό και γρήγορο για να μπορεί να επιτευχθεί η ευχρηστία που αναφέρουμε.